Over mij
Door mijn interesse in mensen en in de manier waarop mensen samen leven ging ik culturele antropologie studeren met een specialisatie in visuele antropologie. Welke verhalen worden er verteld en waarom? Welke impact heeft dit op de manier waarop mensen samen leven?
Sinds tien jaar werk ik als documentairemaker en maak ik mezelf tijdens het filmen graag zo onzichtbaar mogelijk om een verhaal observerend in beeld te brengen. Toen ik naast het filmmaken yogales ging geven, stond ik ineens volop zichtbaar voor de groep.
Deze zichtbaarheid ging me aanvankelijk niet altijd makkelijk af. Soms stond ik ontspannen voor de groep, maar regelmatig schoot er een soort spanning in. Vervolgens ging ik erg mijn best doen om dit te verbergen en dit kostte veel inspanning.
Dit begon vragen bij me op te roepen. Past het wel bij me? Moet ik het wel blijven doen? Maar toch zat het idee om het dan maar te vermijden me niet lekker. Ik besloot om de zichtbaarheid juist meer op te gaan zoeken. De weg die ik daarmee ben ingeslagen heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik de opleiding tot presentatiecoach ben gaan volgen. Iets wat ik enkele jaren geleden nooit had gedacht.
Nu coach ik vanuit Rotterdam mensen die last hebben van spreekangst of presentatie-angst. Mensen die dolgraag iets willen, zoals:
- Actief meedoen aan vergaderingen en meet-ups
- Een eigen onderneming pitchen bij investeerders
- Presentaties geven in de werk- of studieomgeving
- Workshops gaan geven over je vakgebied
- Gesprekjes aanknopen op netwerkbijeenkomsten
- Ontspannen meedoen aan voorstelrondjes en teambuilding-oefeningen
Gedurende de jaaropleiding tot presentatiecoach bij de School voor
Presentatiecoaching heb ik geleerd hoe ik mensen 1 op 1 kan coachen om met vertrouwen te leren spreken voor een groep. Aspecten als authentieke spreekstijl, ontspannen in zichtbaarheid, vormgeving, storytelling en lichaamsbewustzijn kwamen hierin uitgebreid aan bod.
Ook door mijn jarenlange ervaring als filmmaker heb ik veel inzicht in
manieren om een verhaal over te brengen en vorm te geven. Ik sta veel
achter de camera en zie hoe mensen bewegen, spreken, vertellen, en hoe dat overkomt. Ik zie ook wat spanning met iemand doet: in je lichaam, je houding, je stem. In mijn werk als yogadocent speelt dit een
belangrijke rol, waar ik mensen begeleid in fysieke bewustwording,
ontspanning en ademhaling.
Wil je weten wat een coachingstraject voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op zodat we een telefonische intake kunnen plannen.